Appleton Estate 21

Land: Jamaica
Alkohol %: 43
Lagret: 21 år
Pris: 849,-
Sukker g/L: 0-5

Duft:

Duften udvikler skønne blomsternoter og en moden nøddeagtig bouquet med kakao, vanilje og en smule appelsin

Smag:

Cremet og fyldig med brun farin, nødder og den søde smag af sukkerrør har egetræet meget fint integreret.
Eftersmagen er naturligvis lang for så gammel en rom, men samtidig også meget kompleks.

En fantastisk smagsoplevelse

Ikke anmeldt

Mere info

Appletons historie starter i Nassau Valley på Jamaica, hvor generationer har produceret rom i over 260 år. Appleton tror på at ting gøres bedst i hånden og derfor udføres det allermeste ved håndarbejde.

De ideelle betingelser for at opnå et godt resultat er så rigeligt tilstede på ejendommen. Klimaet er perfekt til at dyrke sukkerrør og til at lagre rommen efterfølgende. Derudover anvendes en lokal kilde som ligger på selve ejendommen med usædvanligt blødt vand som er filtreret gennem de lokale kalkstensbjerge i Cockpit County inden den indgår i rommen.
Fermenteringen bygger på ældgamle traditioner og en hemmelig formel for den gær der anvendes og som virkelig gør en forskel i det færdige produkt.

Selve destilleringen af rommen sker på en blanding af små kobber pots og kolonne destillering og er en stor del af den særlige smag i den færdige Jamaicarom.
Herefter starter lagringen på gamle egetræstønder. Lagringen overvåges nøje af masterblenderen for at sikre, at de individuelle kvaliteter i de enkelte tønder er kendt inden blandingen starter. Det er nemlig den helt afgørende sidste proces når masterblenderen udvælger de tønder, som skal indgå i det færdige produkt. Dette er en proces som kun de allermest erfarne deltager i for at sikre en perfekt kvalitet, der er den samme år efter år. Til allersidst lægges rommen til hvile efter blandingen i den såkaldte “marriage process” så den så at sige falder til ro og de enkelte elementer integreres perfekt i den færdige rom.

Appleton rom i det færdige produkt er derfor et resultat af denne vanskelige og traditionsrige proces og den alder der angives på flaskerne er ALTID minimumsalderen på den yngste rom i flasken, idet der ikke anvendes solera system.