Pusser’s Gunpowder Proof

Land:  De Britiske Jomfruøer
Alkohol %: 54,5
Lagret: Ukendt
Pris: 249,-
Sukker g/L: ?

Duft:

Duften er fyldt med melasse, sirup, karamel, honning og træ

Smag:

Smagen følger aromaen og  er blød til trods for dens styrke. Lang eftersmag.

 

Kan drikkes, men bedre er smagt

Sukkersød rom, men høj procent. Desværre kan alkoholen ikke trække rommen op. Er meget "FED" i smagen.

En god middel rom

Mere info

Pusser’s Ltd. blev stiftet i 1979 af Charles Tobias, der ønskede at genindføre den gamle tradion med en rom ration til engelske sømænd. En tradition, der siden 1655 har været en del af “Royal British Navy”, men som blev afskaffet i 1970.

Navnet Pusser’s stammer ligeledes fra flåden. Manden der serverede hedder en “Purser”, men i daglig tale lavet om til “Pusser’s”. Deraf navnet.

Charles Tobias startede produktionen på de brittiske jomfru øer, der ligger øst for Puerto Rico på grænsen mellem det Caribiske hav og atlanterhavet. Rommen, der bliver produceret her, er godkendt af det britiske admiralitet, som værende den samme rom type, som tidligere blev serveret på de engelske flådefartøjer.

En del af overskuddet fra salget af Pusser’s rom, bliver i dag doneret til “The royal navy Sailor’s fund”, som er en fond, der støtter flåde velgørenhed.

Pusser’s rom har både almindelig rom, der leveres i flasker og rom, der leveres i flotte keramik karafler.

Helt specielt for Pusser rum bliver de destilleret i pot stills, der er lavet af træ. Dette giver ekstra smag til rommen allerede fra produktionen, og derved også til helt unge Pusser rum.
Mangler du en lejlighed til at drikke Pussers er her den engelske flådes “officielle” skål, en for hver dag

Monday: Our ships at sea.
Tuesday: Our men.
Wednesday: Ourselves.
Thursday: A bloody war and quick promotion.
Friday: A willing soul and sea room.
Saturday: Sweethearts and wives, may they never meet.
Sunday: Absent friends and those at sea.

Gunpower rum, er en rum med en alkoholprocent på 54,50 (både kaldt navy strenght og Gunpower). Dette stammer fra gammel tid, når sømanden fik sin rom, tog han en smule krudt og satte ild i det. Herefter smed han en sjat rom på. Blev krudtet slukket, var alkoholen ”underproof” (under 54,5%). Flammede ilden derimod op, var rommen godkendt.