Moko 20
Land: Panama
Alkohol %: 42
Lagret: 20 år
Pris: 699,-
Sukker g/L: 15
Duft:
Duften er karakteriseret ved noter af karamel som udvikler sig langsomt med eg, tobak og vanilje
Smag:
Smagen viser en meget kompleks og robust rom med noter af figner, nødder, bourbon og faktisk også cognacnoter.
Eftersmagen er på det nærmeste unik for en rom og er næsten uendelig lang og kompleks
Mere info
MOKO rom blev startet i 1869 af de 2 brødre fra Bordeaux, Ernest og Maurice Lasserre.
Fra starten lagde de vægt på kvalitet I hele processen fra sukkerrør over destilleringen til indpakningen. I starten blev rommen importeret fra Martinique og Jamaica og efterlagret i Frankrig på fade brugt til lagring af cognac.
Rommen nød gennem mange år stor succes og modtog priser og medaljer over hele verden, men i 60’erne ophørte produktionen da der ikke kunne findes en arving der ville videreføre produktionen.
I 2017 genopstod MOKO rom under ledelse af Philippe Peyrat og børnene Clémence og Edouard. Familien er direkte efterkommere af Ernest Lasserre og bruger deres mangeårige erfaring inden for cognac og vinproduktion til at skabe en rom som igen fokuserer 100% på kvalitet.
I den nutidige MOKO rom destilleres og lagres rommen i Panama og efterlagres på cognacfade i de dybe kældre på Maison Peyrat Cognac.