Rhum JM VSOP

Land: Martinique
Alkohol %: 43
Lagret: min. 4 år
Pris: 335,-
Sukker g/L: 0-5

Duft:

Træ, træ og atter træ. Det er helt tørt og utrolig frugtagtig.

Smag:

En meget knastør rom, som er præget af blomme, pære og gummi.

 

Mere info

Rhum J.M var de første på Martinique til at producere rom på den franske metode, som vi kender den i dag. Basen for denne metode er ikke melasse, men derimod sukkerrørsjuice, som ganske kort tid efter høsten bliver udsat for en gæring. Efter endt gæring ligger alkoholprocenterne på omkring 4, som er utroligt lavt. Ved “normal” romproduktion med melasse kommer gæringen tit dobbelt så højt op. Denne rom er da også markant anderledes i smagen end traditionel rom.

Efter gæring destilleres mæsken på et kolonneapparat. For agricole rhum på Martinique gælder det, at man kun må bruge enkeltkolonneapparater. Det betyder, at rommen ikke bliver helt så ren, som de spanskstilede rom, der ofte er destilleret på dobbeltkolonne. Ved enkeltkolonne kan man ikke separere den gode del af spiritussen fra de mere urene dele. Derfor er agricole for mange også meget mere sværtdrikkelig. Agricole rom er det, man på engelsk vil kalde en aquired taste. Denne rom er en V.S.O.P, som betyder, at rommen minimum har lagret på fade i fire år. J.M laver også en X.O., som skal have lagret minimum seks år.